Over parels en innerlijke wijsheid

Toen ik in 2019 – met mijn achtergrond van contextueel werken – de opleiding tot LEGO® SERIOUS PLAY® facilitator deed, zag ik zoveel kansen om LSP toe te passen in het werken met kinderen, jongeren en gezinnen. Toen ik met mijn certificaat op zak daadwerkelijk aan de slag ging met het faciliteren van LSP sessies groeiden mijn dromen en visioenen over de mogelijkheden. 

Transformeren
LEGO® SERIOUS PLAY® biedt op een bijzonder veilige manier ruimte om dat wat innerlijk leeft uit te drukken zonder dat dit leidt tot wanhoop en verwarring. Integendeel. Intuïtief bouwen met LEGO® SERIOUS PLAY® spreekt het dieper bewustzijn aan. Het biedt ruimte om wat gebouwd is te transformeren, om wat nodig is toe te voegen, om wat verstoort te verwijderen. Zonder woorden is communiceren via LEGO® SERIOUS PLAY® een fenomenale inzichtgevende manier voor mensen om zich te kunnen uitdrukken, ongeacht de vraag of het onderwerp waarmee wordt gewerkt.

“Het ontdekken welke krachten er in jou verborgen zijn, brengt nieuwe energie en levensvreugde, lichtheid en hoop, maakt wat te groot is kleiner en zet wat te klein is in het licht om te mogen groeien en bloeien”

Parels
Ongeacht het gezelschap aan tafel, of dit nu juristen, ict-ers, hulpverleners of studenten zijn … tijdens iedere LEGO® SERIOUS PLAY® verschijnt op enig moment die verrassende glimlach, als uit het diepste innerlijk een parel wordt opgevist, als een eigen inzicht wordt ontdekt, gezien en gedeeld. Nieuwe inzichten worden tastbaar en zichtbaar om houvast en hoop te mogen bieden. Het tijdens een sessie ombouwen van inzichten tot kleinere stappen helpt deelnemers om haalbare intenties voor zichzelf mee te nemen naar huis.

Hart
In oktober 2024 volgde ik bij Kristen Klassen de training ‘LEGO® SERIOUS PLAY® en therapeutische toepassingen’. Met het behalen van dit felbegeerde certificaat is mijn eigen droom dichterbij gekomen. In deze zorgvuldig samengestelde training komt alles samen wat ik gedurende mijn leven heb geleerd, gestudeerd, ervaren en ontdekt en bovenal waar ik in geloof en waar mijn hart ligt. Grote en kleine mensen door intuïtief bouwen en spelen in verbinding brengen met hun eigen bron van wijsheid, waar hun eigen parels van hoop en wijsheid liggen opgeslagen. Situaties kun je niet veranderen, de manier waarop je er mee om gaat zéker wel. 

Deze LEGO® SERIOUS PLAY® module omvat een programma van 6 blokken van 2 uur en is geschikt voor groepen van maximaal 8 deelnemers. Dit aanbod is geschikt voor specifieke doelgroepen en voor ieder die op zoek is naar balans en levensvreugde.

Wil je meer weten over de mogelijkheden en toepassingen?
Laat het me weten, ik vertel je er graag meer over.