Het beest in de bek kijken …

Wie herkent het niet … dat wat knaagt en als een verstorende pacman stiekem hapjes wegknabbelt van al je goede plannen en intenties. Het vreet op subtiele wijze aan je gevoel van geluk en welbevinden. Niet in het minst komen we dit fenomeen tegen op de werkvloer.

Visjes en haaien
Alle zorgvuldig uitgewerkte plannen en strategieën ten spijt, lukt het soms maar niet, te komen tot uitvoer van wat samen is ontwikkeld en afgesproken. Medewerkers zijn ontevreden, er is gedoe in teams en in het ergste geval dreigt soms zelfs de ondergang van een bedrijf of organisatie.
Van bovenaf gezien heeft wat gezamenlijk is vastgelegd alle kans op succes. Niet zelden knagen onder de oppervlakte kleine visjes en hier en daar zelfs grote haaien aan het canvas, met frustratie en ontevredenheid op de werkvloer tot gevolg.

The Beast
Dat wat knaagt noemen we in LEGO® SERIOUS PLAY® ‘the Beast’ en speciaal voor die vraagstukken ontwikkelde de Association of Master Trainers het programma ‘Real time strategy for the Beast’. Een diepgaande effectieve LEGO® SERIOUS PLAY® methodiek om met visie en vuur op zoek te gaan naar ’the beast’; die ongedefinieerde ondermijnende lastpost.
Zodra de ware identiteit van the beast op tafel staat kan de aanval, de transformatie beginnen!
Ieder in de ruimte draagt bij aan het bouwen van krachtige formules voor het succesvol samenwerken aan een door allen gedragen visie en strategie. Zo kunnen individuele waarden, drijfveren en talenten bijdragen aan het behalen van gezamenlijk gestelde doelen en leiden tot een succesvolle en bovenal plezierige samenwerking.

Flow
In oktober 2024 ben ik getraind en gecertificeerd door niemand minder dan Per Kristiansen grondlegger van de LEGO® SERIOUS PLAY® methodiek.
Deze toevoeging aan het bestaande aanbod aan LSP applicaties biedt reflectie op een diepere laag en leidt naar de bron van vreugde en flow bij deelnemers.

Sleutels
Benieuwd hoe LEGO® SERIOUS PLAY® jou en je organisatie kan helpen het beest in de bek te kijken en te ontdekken welke waardevolle sleutels voor succes onder het oppervlak verborgen liggen? Weet me te vinden, ik denk graag met je mee!

Deelnemers onderzoeken samen de identiteit van ’the beast’ en transformeren deze tot een gezamenlijk gedragen realistisch succesmodel.